WERKWIJZE

Werkwijze en kosten van een muurschildering:

U kunt bij mij terecht voor muurschilderingen. Deze geven een kamer een unieke en persoonlijke uitstraling. 

Een muurschildering maken vind ik een fantastische bezigheid. Een enorm leeg ‘schilderdoek’ voor me, waarop iedere keer iets unieks tevoorschijn komt… Want geen enkele muurschildering maak ik twee keer. Mijn meeste schilderingen zijn op basis van een eigen ontwerp, met daarin de verschillende persoonlijke wensen van de opdrachtgevers verwerkt. Een muurschildering op basis van een bestaande illustratie (bijvoorbeeld een film- of kinderboekenheld) is ook mogelijk. Misschien heeft u zelf al een idee. Zo niet, dan kijk ik graag samen met u naar de mogelijkheden.

Vooraf kan ik een gratis en vrijblijvende offerte voor u opstellen. U kunt via deze website contact met mij opnemen. Graag ontvang ik van tevoren één of meerdere foto’s van de muur/kamer. 

De prijs van een muurschildering hangt af van de volgende factoren: 

1. De grootte van de uiteindelijke schildering en de mate van details. 

2. Gemaakte reiskosten: deze bereken ik op basis van het aantal gereden kilometers en eventuele parkeerkosten.

Het totaalbedrag bepaal ik op voorhand zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Het totaalbedrag is altijd incl. BTW, materiaalkosten, reiskosten en een eventueel eigen ontwerp.

Mocht de opdracht toch niet doorgaan en ik heb een persoonlijk ontwerp gemaakt, dan ben ik genoodzaakt deze kosten wel te rekenen. 

Werkwijze:

Ik zet een muurschildering eerst via projectie op de muur met behulp van een beamer. Dit levert veel tijdwinst op en zo kom ik sneller aan schilderen toe. Een groot voordeel is ook dat we dan samen, wanneer het ontwerp geprojecteerd staat op de muur, de plaats van de schildering op de muur goed kunnen bepalen. De tekening neem ik over met houtskool. De overgebleven lijnen zijn later heel eenvoudig weer weg te gummen. Dan kan ik vervolgens aan de slag met acrylverf. Deze verf is op waterbasis, kindvriendelijk, reukloos, niet schadelijk voor de gezondheid en snel droog. Uw kind zou dezelfde avond gewoon weer in zijn in eigen kamer kunnen slapen. 

Hoe lang ik met een muurschildering bezig ben, kan uiteenlopen van een dagdeel (kleine schildering) tot een paar dagen (muur vullend en/of heel veel details).

Ik werk altijd met grote zorg en precisie. Ik vind kwaliteit erg belangrijk zodat u waar krijgt voor uw geld.

De ondergrond is ook bepalend voor de tijd die een schildering in beslag neemt. Een glad gestuukte muur werkt sneller dan een bobbelige glasvezelstructuur bijvoorbeeld. Maar beide is mogelijk. 

Ik heb speciale ‘glow in the dark’ acrylverf. Dit kan een leuk effect geven in bepaalde details van de schildering. Zo heb ik bij de muurschildering in het ruimtethema de sterren en de maan een ‘gloedje’ gegeven. Voor een kind natuurlijk heel gezellig en bijzonder om bij in slaap te vallen.

Het is handig wanneer ik gebruik kan maken van stromend water en stroom.

Neem gerust contact met mij op voor verdere vragen of aanvullende informatie.