Het Lekke Luchtkasteel In opdracht van Jongeren Op Gezond Gewicht Heerenveen (JOGG) voor een Drinkwatercampagne. Dit boek was een cadeautje van de Gemeente Heerenveen en 15 grote bedrijven in de gemeente Heerenveen. Het boek bevat 10 sprookjesachtige verhalen over Sem, Drupje en Waterhoentje.

Bron artikel: Heerenveense Courant

Foto Hielke Ween ing

Boekpresentatie ‘Het lekke luchtkasteel’ voor de Drink Water campagne

Artikel is geplaatst door Harry de Jong op 15-05-2017 - 10:08

HEERENVEEN – Vandaag krijgen de kinderen uit de onderbouw van vier scholen in wijk de Greiden het speciaal geschreven boek ‘Het lekke luchtkasteel’.

Dit boek is speciaal voor de Drink Water campagne van JOGG Heerenveen geschreven door Lida Dijkstra. Willemke Brouwer maakte de kleurrijke illustraties. Wethouder Hans Broekhuizen: “In Heerenveen willen we graag dat kinderen gezond opgroeien. Daarbij hoort bewegen en gezond eten en drinken, bij voorkeur gewoon water drinken. Kinderen doen vaak wat voorbeeldfiguren ook doen. In dit geval kunnen de verhalen in het voorleesboekje hen op een speelse manier stimuleren om die levensstijl op te pakken.”

Het boekje heeft 10 sprookjesachtige verhalen over Prinses Drupje, Sem en waterhoentje. Bij het (voorlees)boekje hoort een lesbrief voor de leerkrachten voor groep 1 tot en met 4. In deze lesbrief staan verschillende activiteiten die de leerkrachten met de leerlingen kunnen doen na het voorlezen van de verhalen. Bijvoorbeeld het zingen van een liedje, een kleurplaat, het maken van het smaakjeswater van Prinses Drupje. Ook is er een watermeter. Hierop wordt bijgehouden hoeveel kinderen water meenemen om in de pauzes te drinken. Ook in de andere groepen op de vier scholen is aandacht voor de ‘drinkwater campagne’ en worden de kinderen gestimuleerd om water te drinken.